Zimomřivost Psychosomatika: Rozluštění Tajemství Emocionálních Vzorků

Zimomřivost Psychosomatika: Rozluštění Tajemství Emocionálních Vzorků

Víte, že naše emocionální vzorce mají⁣ ohromující ​sílu ovlivňovat naše‌ zdraví a celkovou pohodu? ‍Zimomřivost psychosomatika je fenomén, který nám umožňuje nahlédnout do této úžasné propojenosti ⁢mezi⁢ naším tělem a duší. Ať už tato slova zní pro vás nově ⁣či jste‌ již slyšeli⁤ o této⁣ tématice, je tu‍ pro nás stále tolik tajemství k prozkoumání. V tomto‌ článku⁣ se pokusíme ⁢rozluštit záhady emocionálních vzorků, ‌abyste mohli lépe porozumět jejich vlivu⁣ na náš každodenní život. ⁤Připravte se⁢ vstoupit do fascinujícího světa zimomřivosti psychosomatiky – naučíme se, jak tyto vzory rozpoznávat a jak je efektivně ovlivnit ve prospěch našeho ⁣blahobytu. Jste připraveni?
Zaklínači ​emocionálních​ vzorků: Co je zimomřivost⁤ psychosomatika?

Zaklínači emocionálních vzorků: Co ⁤je zimomřivost ‌psychosomatika?

Zimomřivost psychosomatika je fenomén, který se ​týká⁤ emocionálních vzorků a jejich ​vlivu na ‌naše psychické a fyzické zdraví. Jak víme, ⁣emoce mají velký vliv na náš stav a náladu, ale ⁣v mnoha⁣ případech může‍ sebepoškozující vzorec způsobit⁢ další komplikace.

Zimomřivost je projevem psychosomatiky ⁤a‍ znamená, že se ⁣jedinec vyhýbá situacím nebo lidem, které vyvolávají nežádoucí emoční reakci. Tento vzorec se tedy projevuje odstraněním příčin, které ⁣by ho⁤ mohly vyvolat. To ‌může zahrnovat nekomunikování s lidmi, ⁢vyhýbání se určitým místům nebo činnostem ​a obecně únik ⁣od nepříjemných emocí.

Existuje několik faktorů, které mohou ovlivnit zimomřivost⁣ a psychosomatiku vůbec. Patří sem dětské zážitky,⁢ vzorce chování převzaté z rodiny, ⁣traumatické události, nedostatečná emocionální ‍zpětná vazba nebo ⁤oslabená schopnost řešit ‌stresové situace. Pokud se s těmito ‌vzorci nebudeme aktivně vypořádávat, ⁢mohou se prohloubit a⁤ mít negativní dopad na naše zdraví.

Je důležité si uvědomit, že zimomřivost⁢ psychosomatika může ovlivnit každého z nás a ⁢může mít různé ​podoby. ⁣Je ale možné⁣ se s tímto stavem vypořádat a překonat⁣ ho. Terapie, jako je kognitivně-behaviorální terapie, může ​pomoci identifikovat ⁢a⁤ změnit škodlivé‌ vzorce chování. Dále je důležité se neustále sebepozorovat a ⁤aktivně‌ pracovat na rozvoji⁣ emoční inteligence a zdravého ​sebepojetí.

V⁢ tabulce níže⁤ uvádíme několik příkladů situací a emocí,‍ které by mohly vyvolávat ⁤zimomřivost a ‌psychosomatiku:

Situace/Emoce Vzorec⁢ Chování
Konfliktní rozhovor ​s partnerem Vyhýbání ‍se konfrontaci, nekomunikování
Návštěva právníka ‍nebo lékaře Úzkost, ‌obava, skrytí se za fasádu klidu
Přednáška nebo veřejné vystoupení Vyhýbání se veřejnému projevu, útěk‌ z místnosti

Je důležité⁤ si uvědomit, že zimomřivost psychosomatika není nedílnou součástí našeho‍ charakteru, ale ve skutečnosti je něco, čemu můžeme ‍porozumět ‍a změnit. Vědomé sebepozorování a práce na‌ emocionální inteligenci mohou napomoci překonání zimomřivosti⁤ a vytvoření zdravějšího vztahu k emočním‍ vzorkům.
Odhalení ⁣vzorců: Jak rozluštit⁤ tajemství emocionálních reakcí

Odhalení vzorců: ‍Jak rozluštit tajemství ‌emocionálních​ reakcí

Emoce jsou neodmyslitelnou součástí⁢ našeho‌ každodenního života.​ Pocit radosti, ⁢smutku, hněvu‍ nebo strachu ⁤nás provází v různých situacích. Ale co je přesně za těmito emocionálními reakcemi?‍ Jak ​je možné​ rozluštit jejich tajemství a⁣ najít vzorce, které stojí ⁣za našimi emocemi?

Věda‍ se již dlouhou dobu zabývá zkoumáním emocí a jejich vlivem ‍na naše tělo a‍ mysl. Někteří vědci se ‍zaměřují na psychosomatiku, oblast, která⁤ zkoumá ⁤spojení mezi emocemi a ​fyzickými projevy v našem organismu. V rámci této disciplíny se snaží odhalit, jaké vzorce se objevují při různých emocionálních reakcích a jak​ tyto vzorce ⁤ovlivňují naše zdraví.

Rozluštění tajemství emocionálních vzorků ⁤je klíčové pro porozumění našemu⁤ vnitřnímu světu. ​Pokud budeme schopni identifikovat a pochopit, ⁣jaké vzorce se ‌opakují při určitých emocích, můžeme lépe porozumět sami sobě a také lépe řídit své emoce. To může vést k vyššímu psychickému a fyzickému blahu.
Pochopení zimomřivosti: Jaké jsou ⁤hlavní psychosomatické ‌příčiny?

Pochopení ⁢zimomřivosti: Jaké jsou hlavní psychosomatické‍ příčiny?

Jestliže se zimomřivost každou zimu stává vaším nepřítelem číslo‌ jedna, může ‌za​ to mít​ psychosomatické ‍příčiny, které se skrývají hluboko‌ uvnitř vašeho těla. Tato studie se zabývá tím,‍ jak ‌emoce ‍a myšlenky ovlivňují fyzický projev zimomřivosti⁤ a jak je možné​ tuto souvislost lépe pochopit.

Psychosomatické příčiny zimomřivosti ‌spočívají v komplexním​ systému interakcí mezi tělem⁤ a​ myslí. Vaše‌ emoční vzorce mohou⁢ ovlivňovat nervový systém‌ a narušovat ⁢jeho schopnost regulovat teplotu těla. Například chronický stres může vést⁢ k nadměrnému uvolňování kortizolu v těle,​ což narušuje hormonální rovnováhu ‌a ⁣může mít za následek pocit chladu.

Dalším faktorem může být ⁢negativní vnímání zimy a⁤ strach z ​chladu. Naše myšlenky mají ‌moc ‍ovlivňovat naše tělo. Když se ‍budeme soustředit na pocit chladu a strach z něho, můžeme tím ⁢pádem prožívat‍ intenzivnější zimomřivost. Je důležité ⁤naučit se zkoumat a přehodnotit⁣ naše emoční reakce a naučit se s‍ nimi lépe ⁤pracovat.

Zde je několik tipů, jak lépe porozumět vlastní psychosomatické zimomřivosti:

  • Pracujte na snižování stresu a zvládání emocí. Zkuste ‍různé relaxační techniky, jako je jóga, meditace nebo hluboké dýchání.
  • Budujte si pozitivní myšlení ‍a zkuste přehodnotit svůj postoj k zimě. Namísto toho, ‌abyste se⁤ soustředili ⁢na negativní aspekty, ⁢zaměřte ⁢se na to, ⁢co v této roční době oceňujete a jaké výhody přináší.
  • Nezapomínejte na fyzickou stránku.‍ Dbát na dostatečnou ‌stravu, pohyb a dostatek spánku může pomoci s lepším‌ reguloováním tělesné teploty.

Pamatujte, že každý člověk je‍ jedinečný a jejich zimomřivost může mít odlišné příčiny ⁤a projevy. Pokud se váš problém se zimomřivostí zhoršuje nebo se vám zdá, ⁢že je těžké poradit si s psychosomatickými příčinami, je ​vhodné vyhledat pomoc‌ odborníka, který vám může poskytnout individuální⁣ podporu.
Proč se projevuje: Emocionální‍ vzorky a jejich dopady⁤ na tělo

Proč se​ projevuje: Emocionální ​vzorky ‍a jejich dopady na‌ tělo

Emocionální vzorky jsou jedinečnou ‍součástí naší‍ psychiky⁣ a mají důležitý vliv ⁢na náš fyzický stav. ‍Tyto vzorce vznikají v důsledku ⁤našich emocí a zkušeností, ⁣které jsme‍ zažili během života. Jsou to⁣ jakési mentální ​obrazy, které si naše tělo pamatuje a které se mohou projevovat různými způsoby.

Dopad emocionálních ⁣vzorků na naše ​tělo může být ‍ohromující. Mohou ‌se ‍projevovat v podobě fyzických bolestí,‌ jako jsou například‌ bolesti ​hlavy, páteře nebo trávicí obtíže.⁤ Kromě​ toho mohou také ovlivňovat naše chování, náladu a celkovou pohodu.

Je důležité si uvědomit, že emoční vzorky mohou být zvláště náročné ​na⁣ rozluštění. ‍Proto je důležité⁤ vyhledat odbornou ​pomoc a porozumět jejich⁤ kořenům​ a příčinám. Pouze tak můžeme začít pracovat na ‍jejich ⁤překonání a dosáhnout celkového​ blahobytu.

Ve snaze pochopit a rozluštit tajemství emocionálních‌ vzorků⁤ mohou být užitečné různé techniky a metody, jako ⁢je terapie, meditace nebo cvičení se vědomí. Tyto praktiky nám pomohou​ identifikovat naše vzorce ⁤a porozumět, jak ovlivňují naše tělo a mysl. Jednou z cest,‍ jak vyřešit ‍emocionální vzorky, je také stavění naší sebeúcty a sebedůvěry, což může⁣ posílit naši schopnost se s nimi⁤ vypořádat.

Dopad emocionálních vzorků ‌na naše tělo je fascinujícím tématem, které⁤ si zasluhuje naši pozornost. Porozumění ⁣těmto vzorcům ‌může být klíčem ⁣ke zdraví ⁣a ⁣šťastnému životu. ​Nebojte‍ se prozkoumat své vlastní emocionální vzorky a najít cestu, jak se s nimi ‍vyrovnat. ​To vám ‍může‍ pomoci⁤ odstranit překážky‌ na cestě k celkovému ‌blahu a životu bez omezení.
Signály​ a symptomy: Jak rozpoznat zimomřivost ‌psychosomatiku?

Signály a symptomy: ‌Jak rozpoznat zimomřivost psychosomatiku?

Signály a symptomy zimomřivosti ⁣psychosomatiky jsou často ‌nepříjemnými projevy emocionálních⁤ vzorků, které se projevují fyzicky. Jedná se ⁣o stav, ​kdy se ‍naše emocionální ⁣přetížení projevuje ‌různými způsoby na našem těle. Zimomřivost⁢ psychosomatiky může ‍mít různé příznaky a symptomy, které ⁢se mohou lišit u každého jedince. ‍Zde ⁤je ‌seznam některých⁢ častých⁤ projevů zimomřivosti ⁤psychosomatiky:

  • Oslabený imunitní systém: ⁣Zvýšená⁤ náchylnost‌ k nachlazení, virózám a dalším infekcím.
  • Bolesti ⁢hlavy: Časté migrény, silné bolesti hlavy nebo tlaky.
  • Zažívací‌ potíže: Zhoršená trávení, nadýmání, průjmy či zácpy.
  • Svalové napětí: Ztuhnuté svaly, bolesti zad nebo krční páteře.
  • Poruchy spánku: Nespavost, rušnění ⁣ve‌ spaní, noční můry.

Je důležité si uvědomit, že zimomřivost psychosomatiky není ⁣jen prostým výmyslem, ale závažným stavem,‌ který⁢ ovlivňuje naše celkové zdraví. Pokud si všimnete těchto⁤ symptomatických projevů,‍ je vhodné‍ se poradit‍ s odborníkem, který ⁤vám může pomoci rozluštit tajemství emocionálních vzorků a najít způsob, ⁤jak s nimi efektivně pracovat. Nezapomeňte, že vaše ⁣fyzické zdraví je neoddělitelně ⁣spojeno⁤ s vaším ‌duševním stavem, a je‍ proto důležité péči věnovat ‌oběma stránkám vašeho bytí.
Léčba a ‌prevence: Osobní ⁣kroky pro zbavení se zimomřivosti

Léčba⁤ a ⁢prevence:‌ Osobní⁣ kroky pro zbavení se​ zimomřivosti

Osobní kroky pro zbavení⁢ se zimomřivosti zahrnují řadu metod a technik, které mohou pomoci překonat⁤ tento nepříjemný⁤ stav. Jedním z nejdůležitějších kroků je identifikace a pochopení emocionálních ⁣vzorků, které zimomřivost způsobují.

V první ‍řadě je‌ důležité se zaměřit na sebe ‌sama a naučit ‍se⁤ rozpoznávat své pocity a reakce. Sebekontrola a sebeuvědomění ⁣hrají klíčovou roli ⁣při překonávání zimomřivosti. Můžete si udělat seznam situací, ‌ve kterých se cítíte nejvíce‌ zimomřiví a‌ zkuste je‍ analyzovat. Zjistíte tak, které události či⁣ myšlenky vyvolávají ‌vaši ‍zimomřivost.

Dalším⁢ krokem je ⁤vypracování strategií ⁤pro snižování stresu ⁤a ​úzkosti. ‌Existuje ⁣mnoho relaxačních technik,⁣ které mohou pomoci uvolnit ‌napětí a zbavit se ‍zimomřivosti. Můžete zkusit meditaci, hluboké dýchání, cvičení jógy nebo pravidelnou fyzickou aktivitu.​ Pravidelný pohyb,⁤ zdravá strava a dostatek ⁤spánku také hrají klíčovou roli v boji​ proti zimomřivosti.

V neposlední řadě je důležité najít si podporu. Mluvit o svých problémech‍ s blízkými, přáteli či ⁢terapeutem‌ může být​ velmi⁣ užitečné. Pochopení a podpora ostatních ⁢jsou často klíčové při překonávání zimomřivosti. A ‌pamatujte si, že⁢ zimomřivost není nic, za co byste ⁢se měli stydět. Je to jen signál, že potřebujete⁣ udělat nějaké změny ⁣ve svém životě. Buďte trpěliví ⁣a postupně budete ​schopni ​se zimomřivosti zbavit.
Spojení ​mysli a těla:‍ Jak mohou⁢ emocionální vzorky ovlivnit naše ​zdraví?

Spojení mysli a těla: Jak mohou emocionální vzorky ovlivnit naše zdraví?

Emoce⁤ jsou neodmyslitelnou ​součástí⁤ našeho života.‍ Přicházejí a ​odcházejí jako vlny,‌ ovlivňují ⁤naše nálady a chování. Co je méně známo, je jejich ⁣vliv na naše fyzické zdraví. Spojující linka mezi⁢ naší myslí a tělem je dlouhodobě prozkoumávána a je zjevné, že emocionální ‌vzorky mohou​ hrát klíčovou⁣ roli v našem celkovém zdravotním ⁤stavu.

Jaké jsou ‍tyto emocionální vzorky, které ‍tak silně ​ovlivňují ‌naše zdraví? ‌Jsou ⁣to negativní⁤ pocity, ‌jako je strach,⁣ stres a ‍únava, které se zabývají dlouhodobě. Tyto emocionální vzorky přímo ovlivňují naši fyziologii a mohou‌ způsobovat různé zdravotní ⁣problémy, včetně srdečních chorob, poruch spánku, trávicích potíží a dokonce i depresí. Přítomnost těchto emocionálních vzorků a jejich negativní ⁤vliv⁣ na naše zdraví je ⁤důležité rozpoznat a řešit.

Jak tedy mohou být⁤ tyto emocionální vzorky ovlivněny a jak mohou být ⁢překonány? Prvním krokem je uvědomit si vlastní emoce a prozkoumat ‍jejich ⁢původ. Terapeutické techniky, jako je kognitivně-behaviorální terapie, meditace a fyzioterapie,⁤ mohou být efektivní při⁤ řešení‌ těchto emocionálních vzorků.​ Rovněž⁣ je důležité‍ posílit svou ⁤odpověď na⁣ stres, například zaváděním‌ pravidelného cvičení, vytvářením zdravých stravovacích návyků a zapojením se ⁣do ​relaxačních ‍aktivit, jako ‌je jóga nebo tai-chi.⁢ Používání těchto nástrojů nám pomůže vyrovnat se s emocionálními vzorky a zlepšit naše zdraví ⁢a pohodu.

Naléhavý ⁣význam: Proč je⁤ důležité se⁢ vypořádat s emocionálními vzorky

Naléhavý význam: Proč⁢ je důležité ⁣se ‍vypořádat ⁤s emocionálními⁣ vzorky

Emocionální vzorky jsou ⁣jako záhadná skládanka našich vnitřních emocí, které nám ovlivňují ​život.⁣ Není ‍divu, že je ⁤důležité se s ⁢nimi vypořádat. Možná si říkáte, proč je to tak⁣ naléhavé? Prostější odpověď je, že emocionální vzorky mají schopnost způsobit psychosomatické potíže, které⁢ mohou negativně ovlivnit ⁤naše⁢ zdraví.

Existují určité vzory emocí, které ⁤se ‌mohou projevovat ve fyzických symptomech. Například, pokud se ⁤budete často‍ potýkat s negativními emocemi, ‍jako je stres,⁣ strach ⁣nebo hněv, může to ⁤vést k ‍problémům s trávením, bolestem hlavy nebo dokonce ⁢kardiovaskulárním problémům. Je tedy zásadní se těmito ⁢vzory zabývat, abychom si uchovali zdraví a pohodu.

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak‌ se vypořádat s emocionálními vzorky,‍ je se jim aktivně věnovat a ​zkoumat‌ jejich kořeny. Práce ⁢s terapeutem nebo psychologem může ‍být skvělým nástrojem v tomto procesu. Pomáhají vám identifikovat a porozumět svým vzorům a poskytují vám ⁢nástroje a techniky, jak je překonat.

Dalším důležitým⁣ krokem je hledání⁣ způsobů, jak ⁣efektivněji zvládat stres ⁤a negativní emoce.‌ Zde můžete využít různé metody jako je meditace, jóga, cvičení, psaní deníku ‌nebo⁢ hledání‍ podpory u blízkých lidí. Vždy je to ​individuální proces, který vyžaduje morální podporu⁤ a odhodlání.

Celkově vzato, vypořádání se‍ s emocionálními vzorky je ⁣klíčové‌ pro udržení našeho duševního a fyzického zdraví.⁢ Je to cesta, ⁤která vyžaduje⁤ čas⁤ a úsilí, ale výsledky jsou neocenitelné. Takže namísto toho,‍ abychom utíkali před našimi emocemi, pojďme se s nimi vypořádat ⁤a rozluštit tajemství, které se skrývá za našimi emocionálními vzory.
Osobní​ rady‍ a praktické tipy: Jak zvládat zimomřivost ve svém každodenním životě

Osobní ​rady a praktické tipy: Jak zvládat zimomřivost ve svém každodenním životě

Ve světě se musíme ⁣často‌ potýkat s různými ⁢výzvami, a jednou z nich je zimomřivost. Tento⁣ pocit,​ kdy nám je studeno, se může dostavovat ve​ větrných zimních dnech či dokonce ⁤i v teplých místnostech. Zimomřivost může být nejen ​nepříjemná, ale také ovlivňovat naše každodenní životy. ​Proto bychom si měli najít ‍způsob,​ jak tento pocit zvládnout a minimalizovat ⁤jeho negativní dopady na naše emocionální a fyzické ⁣blaho.

Jak tedy porazit ⁤zimomřivost a žít bez ní?⁢ Prvním krokem⁢ je pochopit její původ a kontext. Zimomřivost je totiž⁣ silně spojena ⁤s ‍našimi emocemi a psychikou. Právě naše vnitřní stavba následně ‍ovlivňuje i naše tělo. ⁤Je důležité rozpoznat a rozluštit emocionální vzorky, ⁣které ⁢jsou s ‌zimomřivostí spojeny.

Dalším tipem je využití praktických doporučení, ‌která nám ⁢pomohou⁤ zmírnit ‌zimomřivost v‍ každodenním životě. ‍Například se oblíkněte do teplých‌ vrstev‌ oblečení, používejte​ tepelné podložky nebo ohřívače ‍a zajistěte si dostatek tepelna v místnosti, kde se pohybujete. ⁤Dále⁤ se⁣ zaměřte na svou stravu a‌ dopřejte si ‌jídla a nápoje, které ‌vám‌ zahřejí tělo. Můžete vyzkoušet i různé‌ relaxační techniky, ‌jako je meditace‌ nebo teplé koupele, které vám pomohou‍ uklidnit mysli a zregenerovat⁢ energii.

Zimomřivost⁢ je běžným ⁣problémem mnoha lidí, ale přísně vzato není diagnózou⁣ ani ‍nemocí. Nicméně, pokud⁣ by trvající pocit ⁤zimomřivosti váš každodenní život ‌vážněji⁤ ovlivňoval, je‍ vždy dobré se obrátit ⁤na ⁣odborníka nebo lékaře,⁣ kteří vám mohou ‍poskytnout další informace, rady a případně vyšetření. Nezapomeňte, že vaše pohoda je důležitá a vy si zasloužíte kvalitní‌ život ⁣bez zimomřivosti.⁤ Věřte si a hledejte řešení, které bude ⁢nejvhodnější právě‍ pro vás.

Vytváření harmonie: ‍Jak dosáhnout ⁢emocionální⁤ rovnováhy a zbavit se‌ zimomřivosti osobním růstem

Vytváření harmonie ‍a dosažení emocionální rovnováhy je klíčovým‌ aspektem osobního růstu a‌ blahobytu. Mnoho lidí‍ však trpí zimomřivostí, která ⁢je často spojena s emocionálními vzorci. Pokud se chcete naučit‍ rozluštit tajemství těchto vzorců a‍ zbavit se zimomřivosti,‌ je důležité porozumět psychosomatice.

Psychosomatika je obor, který zkoumá vztah ‌mezi⁣ našimi emocemi, myšlenkami a fyzickým zdravím. Skrze tento obor se můžeme dozvědět, jak⁤ naše emocionální stavy ovlivňují naše tělo a ⁢jak se s tímto vlivem ​vyrovnat. Různé negativní ‌vzorce, jako je ⁢strach,​ úzkost ‍nebo frustrace, mohou vyvolávat ‌zimomřivost a narušovat naši emocionální rovnováhu.

Začněte rozluštěním tajemství emocionálních vzorků svým osobním růstem. ‌Seznamte ⁤se s technikami​ a strategiemi, které vám pomohou ⁣porozumět svým emocím ⁣a postavit se k nim s porozuměním a láskou.‍ Jedním z nástrojů, ‌které se v psychosomatice osvědčily, je meditace. Meditace vám ⁤umožní ‌nejen uklidnit mysl⁢ a získat jasnost, ale také najít emocionální stabilitu a ‌rovnováhu.

Kromě meditace můžete ‍využít i další metody, jako je terapie, cvičení⁤ nebo sebekontrola. Důležité​ je pochopit, že proces dosahování emocionální​ rovnováhy a zbavování se zimomřivosti je individuální a vyžaduje trpělivost a​ vytrvalost. Snažte se ⁢být otevřeni novým zkušenostem ‌a nechte se vést ⁤vlastním osobním růstem. Nezapomeňte, že harmonie a emocionální ​rovnováha jsou cestou ‍k vnitřnímu ⁤klidu a naplněnému životu. ⁢

Závěr

Doufejme, že tento článek o zimomřivosti psychosomatiky⁣ vás​ motivoval a pomohl vám⁢ pochopit tajemství emocionálních vzorků. Je fascinující, jak síla našich emocí může ovlivnit naše tělo a⁣ naše⁢ zdraví. ‍Důkladný výzkum ⁢a porozumění psychosomatice nám pomáhá odhalit spojení ‍mezi​ naším duševním a ‍fyzickým stavem. Být schopen identifikovat a rozluštit tyto vzorce je ⁤klíčové pro⁢ celkovou pohodu a zdraví. Doufáme, že tento článek ​přinesl nové⁢ informace a povzbudil‍ vás ‌k dalšímu objevování této ⁤zajímavé oblasti. Pokud máte další ‍otázky nebo zkušenosti ⁣s touto tématikou, ⁢neváhejte se podělit v komentářích níže.‌ Děkujeme vám za​ přečtení!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *